Follow

Hi.

Welcome to my blog. I document my memories, outfits, travels and beauty favorites here. Explore around and feel free to contact me!                   

Future jewelry box

Future jewelry box

If there's one thing I love about browsing around stores, it's their jewelry section. Accessories were my guilty pleasure before exploring the world of clothes shopping and I feel like every single piece carries a slightly different energy with them. I'm not really a spiritual person, but with jewelry I do believe that when you're wearing a metal which has belonged to someone else, or simply has some meaning to you, it radiates something - whether positive or negative. I've had some special pieces, which I've worn years in a row and then exchanged them for something else. For example, now my sister is wearing a ring that I wore for years and which belonged to my grandmother. 

So far all of the jewelry that I've bought myself has definitely been on a budget as low as possible, but that has meant that necklace chains have broken and my fingers are sometimes green from the copper in some rings. The selection of low budget accessories is amazing though, my favorite places to shop have been Zara, Mango and Accessorize. Mango has especially cool stuff in my opinion.

However, lately I have been thinking I'd like to invest (or so I'd like to think) in some more permanent pieces which would be complementing each other in the future. I love gold and rarely wear silver jewelry, with some lovely exceptions. In that way I must be a bit like my great aunt, who has said that "Gold just warms me, so I have to have as many chains as possible!". So I've been browsing the internet and I have found some gorgeous companies who create stunning things. These were originally just for future reference for myself, but then I thought that it would be a shame not to share them, because they look absolutely beautiful. I think they're classic and quirky at the same time, that's what draws me in usually. Two first ones are directly inspired from Estée Lalonde, whose book "Bloom" I just read - I think it must be one of the most calming and reassuring books to read. You know, it's just something you'd need on a rainy day with a cup of tea, and it'll brighten you right up. My absolute favorite from the list has to be the Missoma fang necklace - for some reason it just speaks to me. Beautiful!

4. Missoma gold medium bobble chain

5. Cornelia Webb pearled open ring

6. Missoma gold molten mini hoops

Kui on üks koht, mida ma poodides ringi käies armastan, siis on see nende ehteosakond. Aksessuaarid olid mu guilty pleasure enne riiete võlu avastamist ning leian, et iga ehe kannab endaga erinevat energiat kaasas. Ma pole just eriti spirituaalne inimene, aga ehete puhul usun küll, et kui tegu on tähendusliku esemega, mis näiteks kuulus enne kellelegi teisele, säilib metallis see "miski", olgu see siis positiivne või negatiivne. Mul on aastate jooksul olnud mõned ehted, mida olen kandnud igapäevaselt neid kordagi ära võtmata. Mingil hetkel on nende asemele aga midagi uut tulnud. Näiteks praegu kannab mu õde sõrmust, mida kandsin mina mitu aastat jutti, kuid mis enne kuulus mu vanaemale.

Siiani on kõik mu enda ostetud ehted olnud võimalikult madala eelarvega, aga seetõttu on juhtunud korduvalt, et ketid purunevad või sõrmed on odavast metallist rohelised (kellel poleks seda juhtunud). Tuleb tunnistada, et taskukohaste ehete valik on aga super, minu lemmikpaikadeks on siiani Zara, Mango ja Accessorize. Mangos on minu arvates eriti laheda stiiliga asju.

Hiljuti aga mõtlesin, et tulevikus tahaksin investeerida (ha-ha) natuke püsivamatesse ehetesse, mis omavahel ka kõik kokku läheksid. Mulle meeldib kanda kulda, selles mõttes olen vist nagu mu vanatädi, kes kunagi ütles, et see lihtsalt soojendab teda. Kuid mõned mu lemmikud suure tähendusega ehted on siiski ka hõbedast. Igatahes ma uurisin netiavarustes natuke ringi ja leidsin mitu lahedat brändi, kes disainivad fantastilisi asju. Need olid algselt niisama for future reference mulle endale, aga mõtlesin, et oleks patt neid mitte jagada. Kõik need ehted on klassikalised, aga samas väikse veidrusega, mis on alati see, mida ma ehete puhul vaatan. Absoluutne lemmik peab olema Missoma kihvakestega lühike kaelakee - ulmeliselt täiuslik minu meelest!
 

Pastel thoughts

Pastel thoughts

Wardrobe full of memories

Wardrobe full of memories